Pokemon personages

Pokemon personages

Belangrijke Pokemon Personages 

Leer alle belangrijke personages van Pokemon kennen!

Pokemon Personages: Pokémon.
Een Pokémon kun je vergelijken met een speciaal ras. Net zoals er verschillende soorten honden zijn (labradors, buldogs enz.) of net zoals er verschillende soorten mensen zijn (chinezen, blanken enz.) zijn er veel verschillende soorten Pokémon.
Er zijn Pokémon in het water, in de lucht, op het land en onder de grond. Het speciale aan deze wezentjes is dat ze, hoe klein of groot ze ook zijn, in kleine Pokéballetjes kunnen zitten die in jouw hand passen. Je kunt ze dus vangen. Als je een Pokémon hebt gevangen, kun je ze trainen en gebruiken om te vechten tegen andere Pokémon.
Het is wel belangrijk dat je goed voor ze bent. Pokémon kunnen vrienden van je worden als je ze goed behandeld. Een hele bekende Pokémon is Pikachu.

Pokemon Personages: Wie is Pikachu.
Pikachu (spreek uit als piekaatjoe) is de meest bekende Pokémon.
Pikachu is in Japan zo bekend, dat je het kunt vergelijken met de bekendheid van Mickey Mouse. Pikachu is gezien in films, televisieprogramma's, als knuffelbeest, sleutelhanger, telefoontoestellen en zelfs op ondergoed. Pikachu speelgoed is heel erg populair, vooral in Amerika. Daar zijn ze heel moeilijk te krijgen en bovendien kosten ze daar waanzinnig veel geld.
Kun je nagaan hoe populair hij wel niet is!

In de Pokémontekenfilm (de eerste serie) heeft Ash, van Professor Oak, Pikachu gekregen.
Dat gebeurde in Pallet Town. Pikachu wilde hem eerst niet gehoorzamen. Dat komt waarschijnlijk doordat Ash hem niet heeft gevangen, maar gekregen.
Pikachu is nu de beste vriend van Ash. Hij verdedigt zijn vrienden Ash, Misty en Brock en hij komt op voor alle soorten Pokémon.
Zoals de meeste Pokémon doen, praat Pikachu door constant zijn naam te zeggen met een lieve, babyachtige stem.
Pikachu wordt altijd achternagezeten door Team Rocket.
Tot slot: het lievelingseten van Pikachu is....ketchup!

Pokemon Personages: Wie is Ash.
Ash (spreek uit als esj) is de hoofdpersoon in de Pokémon tekenfilms. Hij is tien jaar oud en heeft een wild en druk karakter. Hij is geboren in Pallet town. Hij is opgevoed door zijn moeder (zijn vader wordt soms genoemd in de tekenfilms, maar je ziet hem nooit.) 
Ash wil de beste Pokémon trainer van de wereld te worden en daarmee de titel Pokémon Meester te krijgen.
Ash is soms niet de slimste jongen die je ooit ontmoet hebt, maar hij leert wel van zijn fouten en zal zijn doel niet zomaar opgeven. Hij is, zeg maar, een echte doorzetter.
Zijn Pokémon zijn: Pikachu, Bulbasaur, Pidgeot, Squirtle, Charizard, Muk en Crabby

Pokemon Personages: Wie is Professor Oak.
Professor Oak (spreek uit als ook) is een Pokémon-expert, die trainers hun eerste Pokémon geeft en een Pokédex. Dat is een apparaat dat informatie geeft aan de trainers over de Pokémon die ze tegenkomen. 
Professor Oak helpt ook de trainers met hun doel om Pokémon Meesters te worden.
Professor Oak woont in Pallet town. Hij houd erg van ansjovis (hele zoute visjes), spinazie en pizza met ananas. Hij vindt het erg leuk om gedichten te schrijven
In de tekenfilm is hij heel erg intelligent, maar tegelijk gedraagt hij zich als een clown. Zijn rol in de tekenfilms wordt steeds belangrijker.

Pokemon Personages: Wie is Misty.
Misty is een meisje uit Cerulean City, die Ash heeft ontmoet tijdens de tweede serie van de tekenfilms. Ash "leende" toen haar fiets. Pikachu maakte er een gesmolten fiets van (het is wat!).
Misty heeft toen gezworen bij Ash te blijven totdat hij haar terug heeft betaald voor alle schade.
Eerst vond Misty Ash niet zo leuk, maar tijdens hun reizen worden ze toch vrienden.
Misty is vastberaden om haar vier zusjes te bewijzen dat ze de beste Pokémon trainer kan worden. Misty houdt erg van Water-Pokémon.
De favoriete Pokémon van Misty zijn; Staryu, Starmie en Horsea. Het minst leuk vindt zij Psyduck.
Waar zij een hekel aan heeft? Wortels, pepers en ongedierte.
Haar Pokémon zijn: Goldeen, Staryu, Starmie, Psyduck en Togepi.

Pokemon Personages: Wie is Brock.
Brock is de oudste van wel elf kinderen. Zijn moeder is heel erg jong gestorven. Brock moest toen alleen voor het hele gezin en zichzelf zorgen. Zijn vader kon hem niet daarbij helpen, omdat die was vertrokken om een Pokémon meester te worden. Brock was de leider van Pewter City Gym totdat zijn vader op een dag terugkwam. Zijn vader was er niet in geslaagd om Pokémon meester te worden. Nu kon Brock gaan reizen om, zoals iedereen, de beste Pokémon trainer van de wereld te worden. Hij is later bij Ash en Misty gekomen om samen verder te trekken.
Zijn Pokémon zijn: Onix, Geodude, Zubat en Vulpix

Pokemon Personages: Wat is Team Rocket.
Team Rocket is een internationale misdaadvereniging. De twee meest bekende leden hiervan zijn Jessie and James. Ze hebben altijd Meowth bij zich. Meowth is de enige Pokémon die gewone mensentaal spreekt. Jessie en James reizen samen met hun eigen Pokémon, Ekans and Koffing (die zich later ontwikkelen in Weezing en Arbok.) Team Rocket is altijd onderweg om Pokémon te stelen. Tenminste.....dat proberen ze, want het lukt ze gelukkig nooit.
Ash, Misty, Brock, and Pikachu staan altijd klaar om te vechten als Team Rocket een slecht plan heeft bedacht. Team Rocket willen graag een Pikachu-Pokémon, maar niet een gewone Pikachu. Ze willen Pikachu van Ash hebben, en hebben al vaak geprobeerd hem te vangen. Het lijkt er vaak op dat het hun gaat lukken, maar aan het eind van bijna elke tekenfilm mislukt hun plan. Soms lijken ze echt briljante criminele plannen te hebben, maar dat helpt hun uiteindelijk niets. Team Rocket is ook heel bekend om hun uitspraken als ze willen gaan aanvallen. Dat gaat zo:

Er is niet veel bekend over het verleden van de leden van Team Rocket. We weten dat James uit een rijke familie komt, en dat zijn ouders willen dat hij trouwt met een meisje dat Jessibell heet. (zij lijkt precies op Jessie.) Wij weten niets van het verleden van Jessie zelf. En van Meowth weten we dat hij ooit de Pokémon van zijn baas was, en dat Jessie en James niet zijn trainers zijn.
En dat is alles wat we weten....elke crimineel heeft zijn of haar geheimen, nietwaar?