Pokemon kaarten

Pokemon kaarten (trading cards)

Welkom op onze kaarten pagina. Hieronder vind je een overzicht om pokemon kaarten te kopen bij bol.com. Geen interesse in het kopen van kaarten? Onder de pokemonkaart winkel vind je alles wat je moet weten over de verschillende kaarten.

 
 

Wat je moet weten over de verschillende soorten pokemon kaarten.

Er zijn ondertussen heel wat verschillende soorten pokemon kaarten. Ik zal de termen zo kort en duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Tevens zal ik ook een korte vermelding van de waarde doen.

  • Veel voorkomende (common) pokemon kaarten. Deze zijn te herkennen aan de ronde circel in de rechter onderhoek van de kaart. De waarde van deze kaart is laag.

pokemon kaarten pokemon_kaarten_

  • Weinig voorkomende (uncommon) pokemon kaarten. Deze zijn te herkennen aan het diamantje in de rechter onderhoek van de kaart. De waarde van deze kaart is iets hoger dan de veel voorkomende kaart.

pokemon kaarten pokemon kaarten

  • Zeldzame (rare) pokemon kaarten. Deze zijn te herkennen aan het sterretje in de rechter onderhoek van de kaart. De waarde van deze kaart is weer iets hoger dan de vorige 2 soorten kaaren. Er zijn ook super zeldzame (ultra rare) kaarten. Deze zijn te herkennen aan 3 sterretjes naast elkaar in de rechter onderhoek van de kaart.

pokemon_kaarten_5 pokemon kaarten

  • ACE-SPEC kaart. Deze kaart is te herkennen aan de dwarse tekst op de zijkant van de kaart. Deze kaarten hebben specifieke krachten, maar er zit er altijd maar 1 in elk dek. Ze zijn uitgebracht tijdens de BW serie, en zijn daarna eigenlijk niet meer in de pakjes terecht gekomen.

pokemon_kaarten pokemon_kaarten

  • Gescheurd ijs/gebroken holo/3-d/Kristal (cracked-ice/shattered holo/3-d/crystal shard) kaarten. Deze kaarten zijn als promotie hologram kaarten uitgebracht. Kenmerkend aan deze kaarten is het feit dat ze een soort gescheurd glas look hebben. Er worden erg veel termen voor dit type kaart gebruikt, en voor zover ik weet zijn dit een van de weinige promotionele pokemon kaarten.

pokemon_kaarten pokemon_kaarten

  • Kristal (kristal) pokemon kaarten. Deze kaarten zijn geheime speciale kaarten van de Aquapolis en Skyridge lijn. Erg zeldzaam en te herkennen aan de test ‘crystal type’ op het midden van de kaart, en de soort driehoek rechts onder in de hoek van de kaart.

pokemon_kaarten pokemon_kaarten

  • eX pokemon kaarten. Deze kaarten zijn uitgekomen in de EX series. eX staat voor extra omdat de kaarten vanaf dit punt zijn aangepast. Er zijn namelijk extra functies bijgekomen zoals het overschrijden van de hit points. Vroeger waren deze HP’s namelijk gelimiteerd tot 120. Deze kaarten zijn ultra rare en zijn te herkennen aan ‘EX’ achter de naam van de pokemon.

pokemon pokemon

  • EX kaarten. Deze zijn vrijwel hetzelfde als de eX kaarten, maar het grootste verschil was dat ze in 2 versies kwamen. De gewone pokemon versie, en de volledige custom art (fully art) versie. Te herkennen aan EX achter de pokemon naam.

pokemon_kaarten_15 pokemon_kaarten_

Volledige Kunst / FA: Deze kwam uit in de BW-serie en verwijzen naar een ultra zeldzame met het beeld over de gehele kaart. De meeste hebben een textuur aan de oppervlakte. Vol kunst kan van niet-EX Pokemon, EX Pokemon en Trainers zijn! Zij worden vaak aangeduid als “FA”. De ze pokemon kaarten hebben de clasificatie ultra rare (3 sterren op een rij *** )

pokemon_kaarten_18 Pokemon kaarten

Zeldzame gouden ster: Deze zijn allemaal beschouwd als glimmend, maar het omgekeerde is minder waar. Deze specifieke glimmende kaarten hebben een Gouden Ster naast hun naam op de kaart. Release is beperkt tot de EX en Pop Series [niet-promotioneel]. De classificatie van deze kaarten is Ultra rare (***)

pokemon_kaarten_19 Pokemon kaarten

Zeldzame Holo Pokemon kaart. Aangeduid met een ster in de rechter onderhoek en er is een holo te zien in het vakje van de pokemon. Deze kaarten worden ook weleens glimmende kaarten genoemd.

pokemon_kaarten_21 Pokemon kaarten

League bekraste Holo: Deze term verwijst naar een kaart die promotioneel werd verkregen met een gekrast Reverse Holo patroon. Hier zijn deze pokemon kaarten ook aan te herkennen.

pokemon_kaarten_23 Pokemon kaarten

Legend / Half Art: Deze term verwijst specifiek naar de helft van de kunst, ultra Rares van de HGSS Series. Deze pokemon kaarten hebben een andere passende kaart nodig om het volledige kunstwerk te voltooien. Deze pokemon kaarten hebben de classificatie ultra rare (***)

pokemon_kaarten_25 Pokemon kaarten

LV.X: De release is beperkt tot slechts DP Series [niet-promotioneel]. Deze worden aangeduid met “LV.X” direct naast de naam op de kaart. De classificatie van deze pokemon kaarten is ultra rare (***)

pokemon_kaarten_27 Pokemon kaarten

M-EX: De “M” staat voor Mega. Mega Pokemon EX, evolueren van Pokémon EX. De release van deze Pokémon kwam uit in XY. Deze kaarten zijn zo zeldzaam dat het bijna kunst geworden is. Een kaart als dit tegenkomen is erg zeldzaam, zeker gezien ze extra zeldzaam zijn gezien ze de hoogste aanvallen en rake punten ooit hebben. De klassificatie van deze pokemon kaarten is ultra rare (***)

pokemon_kaarten_29 Pokemon kaarten

Zeldzame niet Holo. Deze pokemon kaart is te herkennen aan een ster in de rechter onderhoek. Verder is de gehele kaart in holo verwerkt, behalve het vakje waar de pokemon in te vinden is.

pokemon_kaarten_31 Pokemon kaarten

Parallelle Holo: Deze term verwijst naar een kaart die holo in het vakje van de pokemon eheft, maar is niet bij de reguliere holo zeldzaamheid hoort. Deze kaarten worden vaak verward met omgekeerde Holos, wat economisch gezien een slechte fout zou zijn. Deze kaarten zijn erg zeldzaam en hebben zelfs een oplage nummer rechts onderin de hoek.

pokemon_kaarten_33 Pokemon kaarten

Prime: Deze term verwijst specifiek naar de ultra speciale pokemon kaarten uit de HGSS Series. Deze kaarten hebben een zilveren holo grens. De klassificatie van deze kaart is ultra zeldzaam (***)

pokemon_kaarten_35 Pokemon kaarten

Half Art: De kunst term kwam tijdens de BW-release, dus ze moesten er voor zorgen dat er een verschil met de Full Art kaarten was. In tegenstelling tot de volle kunst (FA) is deze kaart maar enkel in de bovenste helft ‘speciaal’ gemaakt. classificatie van de kaarten is ultra rare (***)

pokemon_kaarten_37 Pokemon kaarten

Reverse Holo: Deze term verwijst een kaart die holo is aan de gehele voorzijde, behalve in het plaatje waar de pokemon te zien is.

pokemon_kaarten_39 Pokemon kaarten

Secret Rare: Meestal heeft deze kaart een ster in de rechter benedenhoek & set nummer om te laten zien welke set het vervangt. Classificatie van de kaarten is ultra rare (***)

pokemon_kaarten_41 Pokemon kaarten

Glanzende: De eerste van deze bijzonder reeks had het woord “Glanzende” in de naam. Later glanzende kaarten uit de EX-serie niet, maar die hadden een gouden ster. Dit zijn alle basis Pokemon zelfs in geëvolueerde vorm. Classificatie van de kaart is ultra rare (***)

pokemon_kaarten_43 Pokemon kaarten

Glossy: Deze term verwijst naar de Geheime zeldzame pokemon kaarten van de BW-serie die niet in de EX set zaten. Het nummer rechts onderin verteld welke set de kaarten vervangen. Classificatie van deze kaart is Ultra rare (***)

pokemon_kaarten_46 Pokemon kaarten

Zeldzame Triple Star : aangegeven met 3 sterren in de rechter benedenhoek. – exclusief voor glimmende set van NEO DESITNY. Klassificatie is ultra rare (***}

Pokemon kaarten Pokemon kaarten
Wereldkampioenschapskaart: Deze term verwijst naar een kaart gedrukt in een promotie-dek dat is gekopieerd van de wereldkampioenen. Ze hebben grijze randen, een ondertekende naam op de voorzijde, en een plaatsvervanger getal met het jaar rechts onderin de hoek.

pokemon_kaarten_49 Pokemon kaarten